Održana Osnivačka skupština Udruženja pravnika u zdravstvu

Posted: December 3, 2012 in Uncategorized
Osnivacka skupstina UPZ

Osnivacka skupstina UPZ

Obavještavamo javnost u Bosni i Hercegovini da je dana 01.12.2012. godine u Tuzli održana Osnivačka skupština Udruženja pravnika u zdravstvu na kojoj je donesena Odluka o osnivanju, usvojen Statut i izabrani organi Udruženja.

Udruženje pravnika u zdravstvu je samostalna, nestranačka, nevladina i neprofitabilna organizacija, osnovana dobrovoljno i na neodređeno vrijeme, koja djeluje na području Bosne i Hercegovine, a čijim članovima mogu postati sva lica pravne struke koja djeluju i rade na pravnim poslovima u javnim i privatnim zdravstvenim ustanovama, entitetskim i kantonalnim ministarstvima zdravstva, entitetskim i kantonalnim zavodima zdravstvenog osiguranja i zavodima za javno zdravstvo i strukovnim udruženjima iz oblasti zdravstva.

Ovom prilikom želimo zahvaliti svim kolegama koji su prisustvovali sjednici Osnivačke skupštine, a posebno kolegama iz Livna i Mostara koji su i pored lošeg vremena prešli dug put do Tuzle, te kolegama koji iz objektivnih razloga nisu bili u mogućnosti prisustvovati sjednici, ali su izrazili svoju podršku osnivanju i radu Udruženja.

Zahvaljujemo se i Javnoj zdravstvenoj ustanovi Univerzitetski klinički centar Tuzla, koja nam je stavila na raspolaganje prostor za održavanje Osnivačke skupštine Udruženja, te kompanijama Pivara Tuzla d.d. i Grafotehna d.o.o. Tuzla na donacijama koje su nam u značajnoj mjeri olakšale organizaciju Osnivačke skupštine.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s